Goochelwinkel Velden

Dynamite Magic Shop, gestart in 1998, is de grootste goochelwinkel van Europa. Met meer dan 4500 goochelartikelen welke direct uit voorraad leverbaar zijn, is onze formule uniek. In tegenstelling tot winkels die enkel via internet verkopen (en vaak geen voorraad hebben) kunnen wij al onze artikelen aan je demonstreren en kunnen wij je voorzien van een goed advies tijdens je bezoek. Wij maken geen verschil tussen amateur of professional, iedereen krijgt bij ons een persoonlijk advies. We importeren van over de hele wereld en bieden producten aan van zo’n 90 verschillende leveranciers en merken zoals bijvoorbeeld Vernet Magic, Tango Magic, Vanishing Inc, Premium Magic, Uday, Funtime Magic, Bazar de Magia, Mickael Chatelain, TCC Presents, Himitsu Magic, N2G, Tora Magic, Bluether Magic, Gaellezia Coins, Bill Cheung, Magic by Gosh, D’Lite, Twister Magic, Nielsen Magic, Tommy James Magic, Astor Magic, Joker Magic en nog vele andere leveranciers. Omdat we rechtstreeks in contact zijn met veel van deze leveranciers zijn speciale wensen vaak goed te realiseren (speciale oplages, aanpassingen, etc).

René (eigenaar en oprichter)
René is de oprichter van Dynamite Magic Shop. Hij begon met goochelen toen hij een kleine jongen was en knutselde en bouwde alles zelf totdat hij er via een “echte goochelaar” achter kwam dat deze spullen ook te koop waren (dat was in 1989, toen was René 14). Toen ging het snel, René kreeg steeds meer optredens, toen vooral voor kinderen, en kocht van zijn verdiende centjes nieuwe trucs. Zo werd zijn act in korte tijd een stuk professioneler en door de vele optredens ook steeds beter.

Zijn klanten hadden steeds meer wensen en naast shows voor kinderen startte René ook met ballonmodelleren en het close-up goochelen (iets wat hij voor familie en vrienden al vaak deed maar nog niet in een formele setting). Toen dit eenmaal ging lopen was René wekelijks of zelfs vaker onderweg naar allerlei feesten, partijen en evenementen om zijn kunsten te vertonen.

Naast deze hobby ging René na zijn schooltijd werken in de gezondheidszorg. Echter in deze sector werk je veel weekenden en dat was niet meer te combineren dus werd deze baan ingeruild voor de lokale supermarkt waar het indelen van werktijden veel gemakkelijker was. In 1998 startte René de goochelwinkel, toen nog onder zijn shownaam “Dynamite Magic Entertainment” en begon hij met het als goocheldealer bezoeken van congressen en met de verkoop via de post (via een zelfgebouwde internetshop…in 1998 één van de eerste!). Een slaapkamer in het huis werd ingericht als kleine demonstratieruimte en opslag, het aantal artikelen nam toe en er ontstond een ruimtetekort.

In 2000 werd er verhuisd naar de zolder, daar was veel meer ruimte en veel klanten zullen zich deze nog herinneren. In 2002 was het huis echter weer vol en werd een nieuw huis gekocht met grote kelders zodat er genoeg ruimte was voor de daarop volgende jaren. De verkoop via internet liep goed en steeds meer mensen bezochten de “kelder”, en René werkte steeds minder in de supermarkt omdat hier simpelweg geen tijd voor was en stopte daar volledig in 2005. In 2005 waren de kelders weer vol en werd besloten een aanbouw te plaatsen, deze aanbouw werd gedaan in 2005 en zou genoeg ruimte opleveren tot 2006.

Toen volgde de verhuizing naar de huidige locatie aan de Rijksweg te Velden en veranderde de naam in Dynamite Magic Shop, een echte winkel met magazijn, kantoor, etc. En ook daar zit het magazijn tegenwoordig telkens vol en moeten we erg creatief omgaan met de ruimte om hier te kunnen blijven zitten…. René heeft zijn optredens de afgelopen jaren sterk afgebouwd wegens tijdgebrek omdat de winkel natuurlijk veel tijd (6 dagen per week) opeist.

Hij heeft naast 22 jaar ervaring in de goochelwinkel in de 30 jaar dat hij optreed honderden voorstellingen gedaan op allerlei kleine en grote locaties, of het nu voor bedrijven, particulieren of instanties was, of het nu een eenvoudige show was of een spectaculaire opening, zijn deelname aan (de voorrondes van) De Nieuwe Uri Geller in 2010, doorzaag-acts, verdwijningen, verschijningen…hij kan er over meepraten. En door deze zeer uitgebreide ervaring kan hij eenieder voorzien van een vakkundig advies.

Het is dan ook niet vreemd dat (pret-)parken en andere klanten om advies en coaching vragen.René kan u voorzien van een vakkundig advies daar hij al tientallen jaren meedraait in de goochelwereld.

Leon Heussen
Leon belandde als 14-jarige jongen in het ziekenhuis met een gebroken enkel en onderbeen, waar een andere patiënt hem een goocheltruc liet zien. Eenmaal thuis gekomen is hij op internet gaan zoeken naar meer en leerde hij onder andere op Youtube diverse trucs. Overal vertoonde Leon zijn trucs en een klasgenootje attendeerde hem erop dat er een goochelwinkel op korte afstand van hem gevestigd was (Dynamite Magic Shop). Leon bezocht regelmatig de winkel en bezocht ook steeds meer lezingen. In de jaren dat hij al goochelde had hij voornamelijk een passie voor het close-up goochelen. Zo heeft hij vele unieke Cups & Balls moves en routines bedacht waarvan de meest bekende goochelaars niet kunnen verklaren hoe ze werken, en is hij ook verslingerd aan het goochelen met kaarten en munten. Maar vraag Leon om een touwroutine en hij toont je de allerbeste touwroutine en is dus van alle markten thuis! Leon is vanaf 2014 werkzaam bij Dynamite Magic Shop en helpt je graag met al je vragen in de winkel, telefoon of via social media.

Naast René en Leon hebben er al meer mensen bij Dynamite Magic Shop gewerkt, zo hebben Koos van de Linde, Koen Elias, Bastian Füsers, Marc Morelli ook hun steentje bijgedragen aan de opbouw en groei van Dynamite Magic Shop.

Het is bij je bezoek altijd handig als je een soort van wensenlijstje samenstelt, dit is fijn zodat wij kunnen zien in welke richting je denkt en items zoekt. Uiteraard kunnen we de betreffende items indien je dit op prijs stelt demonstreren, maar ook kunnen we de lijst wellicht aanvullen of misschien tips geven waarom bepaalde artikelen voor jou wel of juist niet handig kunnen zijn.

In onze showroom zijn nagenoeg alle items aanwezig voor een demonstratie, of het nu gaat om een kleine truc of een grote illusie!

Kom dus langs en laat je verbazen en vermaken in onze winkel!

René